counter on tumblr
-

Natuur plan Kazernekwartier

Titel: Natuur plan Kazernekwartier

Gepubliceerd: 28 Maart 2012

Onderwerp: Onze visie over hoe het kazernekwartier toch kan voldoen aan de C2C doelstellingen van de gemeente Venlo maar met een volledig Fort St. Michiel en aandacht voor de reeds aanwezige natuur en milieuwaarden

Download Link: Natuurplan Kazernekwartier

Inhoudsopgave:

  • Voorwoord
  • De ambities voor het Kazernekwartier
  • De mogelijkheden van het gebied
  • Het plan
  • Haalbaarheid
  • Inrichting van het park
  • Natuur

 

Zie ook: Project Kazernekwartier Venlo


Hernieuwbaar fort als impuls voor cradle to cradle

Nog niet zo heel lang geleden was het normaal om dingen die we niet meer nodig hadden gewoon onder de grond te stoppen. Gelukkig zijn we tegenwoordig veel meer milieubewust. En mede dankzij de economische crisis zien we steeds vaker kansen voor het hergebruiken van ons afval. Recyclen, grondstoffen en spullen hernieuwbaar maken zodat de spullen na gebruik een nieuw leven krijgen.

De tijd van zand er over is voorbij. Tegenwoordig moet alles cradle to cradle zijn. En dat is goed. En daar ligt een onvoorstelbaar grote kans voor Venlo dat zich als cradle to cradle stad op de wereldkaart wil zetten. Een bodemschat van honderden jaren oud die goud waard is: Fort Sint-Michiel.

Het motto van deze visie is: “Hernieuwbaar fort als impuls voor cradle to cradle”. Gebruik maken van aanwezige cultuur en natuurhistorische waarden met een reikende hand naar de Floriade en het Venlose bedrijfsleven. Als rustpunt voor de inwoners van de stad. Als visitekaartje voor Venlo naar de regio en de rest van de wereld.

Het “Natuur-plan Kazernekwartier Venlo” voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan de hoge ambities van het Kazernekwartier. Deze visie kan als alternatief maar ook als aanvulling op de plannen van de gemeente of vanuit de samenleving worden gezien.

24.04.12 / Kazernekwartier, Natuurplan kazernekwartier, Onze visie